ELIZABETH BATHORY

Pintura d'Elizabeth Bathory.
[1]Imatge extreta del post https://es.wikipedia.org/wiki/Erzs%C3%A9bet_B%C3%A1thory

Elizabeth Báthory va néixer a Nyírbátor, Hongria, el 7 a agost de 1560 una de les famílies aristocràtiques més importants de Transsilvània. La seva família va controlar Transilvania, i el seu oncle, Stephen Báthory, era rei de Polònia. Elizabeth va rebre una àmplia educació, tot i que també va estar en contacte des de molt jovenet amb l’alquímia i l’esoterisme, pràctiques àmpliament practicades per alguns membres de la seva dinastia, per las que ella serà jutjada posteriorment.

En 1575, amb només 15 anys, es va casar amb Ferencz Nádasdy, un membre d’una altra família hongaresa poderosa. Després la mort del seu marit en 1604, van començar els rumors de la crueltat de Báthory, foren reportats més de 600 casos d’assassinat a mans de la comtessa, tenint com a còmplice a algunes minyones i la seva tieta. El 30 de desembre de 1609, Báthory i les seves serventes van ser arrestades. Tot i que mai es va saber la veritat per falta de proves, la dona va ser empresonada en cambres del seu castell fins que morí.

ARREL DE LA LLEGENDA

Com començà la llegenda negra sobre Bathory? Quins foren els contemporanis a ella encarregats de difondre-la? Per quin motiu els hi interessà compartir aquestes enraonies?

LA LLEGENDA A TRAVÉS DELS SEGLES

Quins foren els encarregats de continuar la transmissió de la llegenda negra? A través de quin mitjà ho van fer? Quin ha sigut l’èxit de la llegenda fins arribar a l’actualitat?